Uncategorized

Un cop d’ull (I)

Fer una repassada a l’actualitat d’una manera breu era una de les idees inicials per a aquest bloc. Aprofito i la recupero. Per més endavant deixo el diccionari polític i el dubtes existencials.

Comencem:

 • ETA anuncia una treva general, permanent i verificable. La veritat és que la notícia em va deixar una mica indeferent. Havia posat tantes esperances en l’anterior que suposo que he construit mecanismes de defensa al voltant d’aquest tema. No crec que ETA pugui portar això a bon terme. Però reconec que actituds dels moviments polítics abertzales em provoquen un petit somriure. Sentir-los parlas d’acatar la llei de partits o rectificar a ETA és un bon síntoma…
 • L’atac a una congressista americana. Crec que no estem donant prouta importància a moviments com el Tea Party. Aquesta gent ha entès molt bé com t’has de comunicar a l’inici del segle XXI. Hem de deixar de veure la versió espanyola com una cosa inofensiva… Prometo escriure quelcom al voltant d’això arran d’una conversa amb un amic sobre la llibreria Europa.
 • Messi és pilota d’or. Preocupant és que aquest tema hagi omplert més tertúlies que els dos anteriors junts.
 • Primàries al PSC per BCN. Ja em tocarà escriure sobre això.

3 thoughts on “Un cop d’ull (I)

 1. Hola Jesús.
  Comento per parts:
  ETA – Però com? Un Socialista que no és Optimista? Això està permès?
  Fora de conyes, jo soc molt més optimista. Crec fermament que el Govern, els Partits Nacionalistes Bascos, l’entorn de Batasuna i d’Otegui i ETA ho tenen tot parlat.
  No pot ETA renunciar de cop i volta a les armes. De cap manera. No passarà. La premsa ho ve dient des de fa mesos i això ja és un “caldo de cultivo” que va preparant el públic en general.
  Aquestes coses requereixen una Escenificació. Un pas darrera d’un altre i si cal, algun pas lateral o fins i tot enrere. Crec que s’anirà avançant pas a pas: properes eleccions, empresonats, participació política, víctimes…Hi ha tants temes que pactar encara!
  TEA PARTY. Jo si que me’l prenc en serio i als del Cazalla Party també. En els d’aquí els podem sentir a diari en premsa escrita, emissores de ràdio, cadenes de televisió i a no pocs púlpits eclesiàstics i polítics. Una de les diferències és que en aquí no hi ha permís d’armes.
  En aquí no fan més que créixer. En part, el PSOE amb totes les seves entropessades està propiciant aquest creixement. De fet se’ls dona per clars guanyadors el 2012.
  MESSI – Tot això és inevitable. I amb uns polítics tant guais com els que tenim, això no farà més que créixer. La culpa no és de Messi, ell fa la seva feina (i molt bé per cert), son els altres el que no saben atraure l’atenció del públic, ni a l’hora d’anar a votar, ni en el dia a dia.
  PSC – Bueno, bueno. Què bo, quan ho vaig llegir a la premsa no m’ho podia creure. Imagino que hauran dit “de perdidos al rio” i fins i tot algú haurà pensat que així solucionaven dos temes en un.
  Per una banda es treuen del davant la catalanista Tura. Si guanya li donaran els mèrits i es quedarà a l’altra costat de la plaça san Jaume, i si perd estarà cremada per a la Generalitat i per seguir pujant en l’aparell del Partit. I si guanya, de pas ens traiem de sobre a l’Hereu.
  Una jugada endimoniada.

 2. Hola Tomàs,
  m’agrada que pensis que socialista i optimista tenen la mateixa rel!

  Eta: Ja et comento que el que sembla sintomàtic és com està movent-se els partits abertzales. Crec en ells. De debò. Això sí, el Govern li posarà molt difícils a ETA. La collarà fins al final. El Govern no pot pecar d’innocent una altra vegada. La societat no li permeteria… Seria fantàstic que aquesta fos la TREVA.

  Tea-cazalla party: Tinc una petita esperança per la dreta espanyola: que el PP es trenqui. Per una banda els Gallardons, Piqués, Rajoys i Feijóos i per l’altra els cazalla’s.

  Messi: és el millor jugador de futbol que jo he vist. M’omplia més Ronaldinho.

  Psc: Deixa’m un parell de dies més per tenir una visió més clara. T’haig confessar que el teu guió també l’he pensat… I un parell més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s