Uncategorized

Un cop d’ull (II)

Torno a anar molt malament de temps.  Una de les primeres conseqüencies (o potser símptomes) és abandonar aquest espai. Reprenc amb un ràpid cop d’ull, que espero i desitjo sigui polèmic.

 • Japó i l’energia nuclear. Entre moltes coses, aquesta notícia i desgràcia ens ha deixat un nou exemple de com els mitjans de comunicació es regeixen per la necessitat que per l’objectivitat.  Avui continuo sent tant poc especialista com ahir en temes de física nuclear, però hi ha una cosa que tinc molt clar. No hi ha res amb risc 0. És impossible. Res no pot ser 100% segur ni infal·lible. I hem de ser conseqüents i conscients.  La segona part d’aquesta reflexió es sobre l’energia atòmica. No sóc pro-nuclears. Però crec que a dia d’avui encara, i és important remarcar l’ “encara”, ens són necessaries. I prefereixo noves nuclears més segures i més rentables que continuar amb les velles.
 • Retallades a la Generalitat. Fa un temps em vaig veure a l’atur. Malgrat poder gaudir de la seguretat de la prestació, els meus ingressos eren menors i com que la situació del mercat era (és) la que era (és) conjuntament amb la meva dona vam decidir baixar el nostre ritme de vida. Erem responsables d’un fill i teniem que pagar l’hipoteca a final de mes. Vam fer retallades. Però no vam decidir rebaixar equitativament tots els nostres gastos. Vam analitzar allò que ens era important i que no ens ho era tant. Ni cal dir que el que ens era important no vam retallar ni un cèntim.
 • L’ala oest de la casa blanca. Un dels pocs vicis que actualment m’estic permetent. Aquesta sèrie política fantàstica narra en el capítul “shutdown” de la 5a temporada que passa quan el president i el congrés no aconsegueixen pactar els pressupostos. Avui ho han evitat a l’últim moment.
 • Adéu de ZP. haurem de deixar passar temps per valorar justament la seva figura política. Li ha tocat viure amb la pitjor crisis dels últims 80 anys, el PP més agresiu i l’auge dels mitjans de comunicació d’ultra-dreta. Amb tot això, ha revolucionat els drets socials de l’estat. Us recomano aquest article: el enigma zapatero. Al meu parer, bon president en temps de benignes, mal president en temps de crisis.
 • El 10A + Mas + Mas persona + Mas president.

  • Aplaudeixo l’esforç de tants i tants voluntaris. La seva tasca ha estat encomiable.
  • No hi he cregut mai en la consulta. Em sembla un acte endèmic, utilitzat com a arma per alguns partits, i que en el cas de BCN s’ha convertit en una recollida de signatures. Defenso que hi participi qui vulgui, però que no m’esperin. I m’hi oposo a aquells, que fent trampes lingüístiques, titllen a aquells que no hi estan d’acord com no-demòcrates.
  • Indignant la justificació del President Mas dient que vota com a persona i no com a president. Que per això al Parlament no hi votaria a favor. La seva repercusió mediàtica, les càmeres que inmortalitzen el moment… tot això és gràcies a ser President. El Mas persona, l’individu, només viu de les portes de casa seva cap a endins…
 • Ens esperen 4 Barça vs Madrid… no sé si ho podré resistir. I això que sóc un culer modern. Dels optimistes.

4 thoughts on “Un cop d’ull (II)

 1. Japó. Per a mi és l’exemple del que no s’ha de fer. No hem de deixar en mans de grans empreses determinades coses, i entre aquestes la gestió de les nuclears. S’ha sabut que TEPCO no ha fet el que havia de fer quant a manteniment i cura de les instal•lacions. Hi ha instal•lacions que han d’estar en mans de l’Estat o sota la supervisió d’aquest.

  Si la finalitat és solament guanyar diners, les empreses tendeixen a escatimar diners d’on sigui per guanyar-ne més i hi ha coses amb les quals no es poden fer bromes.

  Retallades. Si el cas explicat és real, espero s’hagi solucionat. Si és un recurs per explicar la postura de la Generalitat s’entén.

  Està clar que hi ha Conselleries de les quals s’ha de retallar abans que d’altres. Espero que s’aclareixi encara tot. Em sembla que el procés no està encara acabat a Sanitat, Cultura…

  Així i tot, hi ha problemes que venen de lluny que no se solucionaran solament rebaixant un 10%, caldria anar al focus de l’error i eradicar-lo. Abaixant el pressupost es pot quedar ocult el problema i ressorgir d’aquí un temps.

  Casa Blanca. En conec la fama de la sèrie però no he vist sinó algun capítol i molt de tant en tant.

  ZP. Recordo que el primer i el segon any me’l vaig creure. Després crec que s’ha anat enfonsant com a polític i enfosquin com a persona.

  10-A. Com pots imaginar, jo si he anat a votar. Estic d’acord amb el que dius dels voluntaris i voluntàries, chapeau!

  Arribarà un dia, i no crec que ara ja estigui molt llunyà, en que hi haurà una consulta amb tots els ets i uts sobre el tema o potser ni caldrà.

  Recordem que significaven els independentistes fa uns 15 anys i com se’ls veu ara. Abans quasi bé ni se’n parlava, ara el tema forma part del debat ordinari. Ja està en les carpetes dels polítics. En uns anys madurarà. Cada cop hi ha més persones que ho vegin d’aquesta manera.

  Fa només uns pocs anys, ningú, ningú hagués dit que Mas o Pujol haguessin voltat en favor de la Independència. Son passes qualitatives, les quantitatives també arribaran.

  Barça. No em ve gens de gust trobar-nos 4 vegades amb el RM.

 2. M’agraden aquestes entrades pluritemátiques. No tot ha de ser política.

  – L’energia nuclear. Jo tampoc sóc cap entès en la matèria tot i que bàsicament coincideixo amb tu. Més enllà del terratrèmol/tsunami/accident en si crec que hi ha hagut problemes molt graus de comunicació entre TEPCO i el govern japonès. No por ser que el president hagi de trucar-los per preguntanr “què diantre passa”. Potser faria falta que hi hagués algun representant del govern al consell directiu.

  – Si no entren prous diners es evident que s’han de retallar les despeses. Als governs, a les empreses i qualsevol família normal. Ara només s’ha de veure què retallem. Proposo que comencin pels vols de primera dels europarlamentaris. Entre països europeus el vols poques vegades sobrepassen les 3 hores (si ve algú de les illes Canàries potser sí); poden viatjar perfectament en classe turista com la resta dels mortals. Després poden continuar amb les seves dietes i cotxes oficials per ajustar-les a la realitat econòmica actual. Perdó per aquesta petita sortida de to però m’ha indignat saber que tot “quisqui” viatja en primera. Ni que fossin vols de 15 hores.

  – Ala oest de la cas blanca. Aquí si que no puc dir res. Fa gairebé 4 anys que no tinc tele (sempre dic que me n’he de comprar una). Tot hi això varies persones m’han dit que els agrada la sèrie.

  – El ZP va començar força bé; entusiasmant al molta gent. Poc a poc, tant ell com aparentment el projecte que representa s’han anat apagant. S’ha de reconèixer que li ha tocat viure una crisi de cavall i una oposició especialment agressiva (semblava que la crisi mundial fos culpa del ZP). Em sembla correcte y prudent que vulgui passar a un segon pla i “viure una mica la vida”. Diria que el càrrec l’ha cremat molt.

  – Jajajajajja. Això del actuar com president o com a persona m’ha recordat al Joan Gaspar. Deia “el Joan Gaspar president opina A” però “el Joan Gaspar barcelonista opina B”. Així feia el que li donava la gana i deia que ho feia com a barcelonista o com a president. Això del 10A, què és? És la consulta sobiranista? Últimament les consultes no vinculants estan sortint un bunyol (diagonal, independència).
  – Estan mal organitzades.
  – Aquell que les organitza diu que son una manera original d’involucrar al poble.
  – Qui no les organitza les critica amb duresa (no s’ajusten a la legalitat vigent, son tendencioses, les organitza una de les parts interessades…
  – La participació sol ser mínima.
  Dues reflexions més:
  – Cal deixar clar que votar (el que et sembli) en una consulta d’aquet tipus no es res mal fet. Sembla que la gent se n’hagi d’avergonyir.
  – No sé com s’hauria pogut fer legalment una consulta d’aquet tipus. Suposo deu anar en contra d’algun article de la constitució que deu parlar de la “Unidad nacional”. Es doncs la independència/autodeterminació de Catalunya quelcom implantejable? Es podria fer alguna cosa semblant al que es va fer amb els “toros”? Hauríem de ser prou madurs per poder fer una consulta d’aquets tipus i per acceptar-ne el resultat.

  – 4 Barça-Madrid. Espero els partits amb ànsia però les 8 rodes de premsa del Mourinho en fan mota mandra.

 3. Hola de nou,

  Coneguts els resultats del 10A, espero encuriosit el teu anàlisi.

  Per cert, el paper del PSC al respecte…Espero que la societat civil no els hi passi per sobre (en sentit metafòric) i quan es donin compte s’hagin de posar ràpidament al dia.

  El resultat del 10A tindrà algun pes en el proper congrés del PSC?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s