Uncategorized

La gestió de l’endemà de la derrota…

Escric aquestes línees dues hores abans de que la pilota comenci a lliscar a València.  El futbol és una de les meves dèries. I sóc culer a matar, ja ho sabeu.

Doncs un dels aspectes del partit d’avui és el demà. Com s’aixecarà el derrotat? Com es gestionarà la derrota?

No serà un tema menor, menys pensant que a aquests dos equips els queda per endavant unes semifinals de la Uefa Champions League, la millor competició de futbol del món. La més exigent i la que reuneix més qualitat. El moment no és un moment qualsevol. El Barça i el Madrid són els dos millors equips del món. I de llarg. Difícilment podrem trobar que dos equips antagònics siguin tan bons alhora. No us enganyeu, aquest Madrid és molt i molt bo. Només cal que veieu fredament els resultats. Estan a on està el Barça al final de temporada.  I ara queda el més difícil, l’enfrontament directe.

La derrota en la lliga és fàcil de pair pel Real Madrid. Porten molt de temps darrera, el 5 a 0 queda lluny, i la promesa de dos enfrontaments directes amb títols de per mig han fet oblidar la lliga.

La derrota a la final de la copa del rey pot ser l’inici de la caiguda de l’imperi. Que aquest equip guanyador i seductor perdi la seva aura de guanyador infal·lible. L’època Pep ve marcada per aquesta idea. El resultat lògic és la victòria. Quan aquesta en la història culer és l’excepció.  Guardiola no ha inventat res futbolísticament. Els seus principis són heretats i els invents més guardiolans no han funcionat. Però ha estat el millor gestionant el grup humà. Fins ara la seva gestió ha estat la de l’èxit, mai el de la derrota. Perquè el seu Barça no ha conegut la DERROTA. No ha guanyat, però l’eliminació a la Copa del Rey o a la UCL de l’any passat són vistes com accidents. Furts que atentaven contra la moral i la decència del futbol. Posarà en perill la capacitat de competir en les semifinals? Dubtaran de la imbatibilitat els seus jugadors? Dos punts a favor de Guardiola: no cnaviar el sistema de joc i creure en Pinto. Si perd, si mor, ho farà segons els seus principis. No perdrà el favor de l’equip.

Aquest punt és la partida per aprofundir en el Reial Madrid. El Reial Madrid és l’EQUIP de FUTBOL. I ara no ho és. Ho és la seva nemesis. I no està acostumat. Tant descol·locat ho està que aquest equip guanyador, que aquests jugadors guanyadors, que aquesta afició guanyadora permet que el seu entrenador faci servir qualsevol tàctica per guanyar. La tàctica que va plantejar el millor entrenador de futbol del món al Madrid només es substenta en la victòria. Mai en la derrota. Ha convençut als seus jugadors, a la seva afició que per no perdre contra el Barça ha de jugar així. Que a pit d’escobert no pot gunayar al Barça. Però i si ni així el pot gunyar, que queda després? Com pot fer creure a uns jugadors que ja han renunciat a tot per una victòria esquiva que el segueixin? Quin crèdit li quedarà? Xose Mourinho continuarà. És el millor tècnic i trobarà nous projectes… però el Madrid no es pot permetre tres derrotes directes contra el Barça.

One thought on “La gestió de l’endemà de la derrota…

  1. Sembla que ens han pres la mida. D’una manera rastrera i pobre, però se n’estan sortint millor que nosaltres.

    El Barça amb els seus davanters secs de gols no és el mateix.

    Des del passat gener que el Barça ha baixat. Només cal mirar els resultats. Ignoro el que passa, però no és millor moment de la temporada i ara és justament quan caldria estar molt fi. Esperem que en els propers partits s’endollin els davanters i tornin a trobar porteria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s