Uncategorized

¿Qué ha de cambiar el PSC para volver a conectar con la sociedad?

Aquesta és la resposta que he donat a l’espai entre todos de El Periódico

http://entretodos.elperiodico.com/?p=2217&cpage=1#comment-1125

 

Hi ha un pas previ a que el PSC torni connectar amb la societat catalana: que el partit connecti amb els seus militants.

La primera tasca de la nova executiva amb el primer secretari al capdavant és recuperar unes bases desencisades. Són els afiliats i simpatitzants els que a base d’influir en els seus cercles socials i treballar en el seus pobles, barris i ciutats els que posen una cara amable a la política deshumanitzada dels telenotícies. Cal innovar i invertir en la cultura organitzativa per a que el partit dels socialistes de Catalunya sigui dinàmic, participatiu, integrador i valent. També és el moment per començar a mirar-se al mirall i començar a fer-se totes aquelles preguntes que incomoden però que han estat torbant als socialistes catalans.

És molt possible que totes aquestes qüestions prèvies no siguin del interès d’una gran part de la societat, que només ho vegin com un exercici d’egoncentrisme que allunya al PSC encara més de la realitat, però abans de començar a donar respostes als problemes presents i futurs s’han de solucionar els passats.

Per endavant dir que dubto que el primer secretari escollit i els seu equip generin il·lusió. En mi, si més no, no ho faran. El temps dels txecs en blanc és cosa de generacions més idealistes que les actuals. Hauran de demostrar la voluntat inquebrantable de canvi. Canvis en les conviccions. Canvis en les formes. I canvis en les cares. Perquè sense canviar les cares, lamentablement, el canvi no serà creïble. És possible que el canvi exigeixi que alguns valors hagin de passar a segona fila. Però caldrà que pel bé del PSC aprenguin a sumar des de totes les posicions. No només des d’un seient al Parlament.

A partit d’aquest moment, un cop solucionat el problema intern, és quan el PSC ha d’intentar connectar amb una societat que majoritàriament es defineix com a progressista i catalanista. I és  tan important treballar el QUÈ s’ha de fer com el COM s’ha de fer.

El PSC ha de donar resposta als problemes que defineixen la Catalunya de principis de segle XXI. La crisis i els seus derivats, la problemàtica de l’atur juvenil, els reptes de la total immersió de la dona al mercat laboral,  la defensa de l’educació i la sanitat pública,  la immigració, l’encaix amb Espanya, la desafecció de la ciutadania respecte a la Política…

I és important com es donen aquestes respostes. S’ha d’apostar per una nova manera de fer política. Més horitzontal. Que defugi el llenguatge i els jocs de la vella classe política. Amb una coherència inqüestionable en tots els marcs on el PSC sigui present. Amb una valentia que neixi d’unes profundes conviccions i sigui la font de les forces necessàries per parlar amb claretat a la societat. Amb un discurs global pel país. Fent una política que transmeti valors.

 

 

 

One thought on “¿Qué ha de cambiar el PSC para volver a conectar con la sociedad?

  1. Retroenllaç: PxC « Una hora de son menys al dia…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s