Uncategorized

Cal passar per caixa?

És impossible que no ens cridi l’atenció la persona i el personatge de Juan Manuel Sánchez Gordillo. La col·lecció d’adjectius que podríem associar al seu nom si preguntéssim als nostres amics seria molt interessant… i diversa. A més acabava de llegir un article sobre els nous models de reivindicació a El País. Com no opinar?

Començaré com a Sunset Boulevard: cal que hi hagin Sánchez Gordillo‘s que assaltin un supermercat per donar menjar a una ONG.

Segur que ho heu dit o ho heu escoltat a un amic: el pitjor de l’actual crisis és que no li veiem la fi. Això és el que ens coarta l’esperança, l’optimisme.  Estem preparats per les males èpoques… però només per les males èpoques amb data de caducitat. Des de ben petits ens han dit que no ens preocupem pels llamps, pels trons… la tempesta sempre passa. Sempre torna a sortir el sol…

Però ara ja ningú diu “demà sortirà el sol“. Quan això passa només et queda mirar enrere i qüestionar tot el que fins ara t’havien dit. Tot allò que havies donat per bo i t’havia servit com a punt de sortida pel teu camí. I si res era veritat? I si no tots els corbs són negres? I si no surt el sol? I si surt per ponent?

Ho sé. A vegades perdo el fil. Tornem-hi.

Ara no ens serveixen les velles, les de sempre, solucions. No han funcionat. I on dic solucions podeu posar partits, líders… el que vulgueu. La frase és consistent.

D’aquesta necessitat per trobar nous territoris, brollen noves maneres de protestar contra la nit que sabem si acabarà. Hem d’exterioritzar-ho de maneres diferents. Potser així amanairà la tempesta o acabarà la sequera…

Però el cas de Sánchez Gordillo és diferent. Ell no és fill d’aquesta crisis.

Twitter n’ha anat ple. Li han dedicat minuts de TV, editorials, debats… Ser aforat per IU ajuda, és clar. Ordre contra la puresa de l’acció. Muntatge contra autenticitat.

Crec que els Sánchez Gordillo’s són alarmes necessàries de les nostres societats. Quan les seves Performances ocupen portades ens hem de preocupar.  L’Estat de Dret modern protegeix al més feble. La reglamentació evita que el poderós s’imposi sense remei al desfavorit. Però si el pilot vermell de Sánchez Gordillo s’encén… és que les nostres lleis, les nostres estructures,  s’han rovellat i toca una revisió a fons…

L’ Estat de Dret és l’eina més important per aconseguir una societat més justa i més cohesionada. Aquest és el camí i no el de no passar per caixa… Però…

Cal que hi hagin Sánchez Gordillo‘s que assaltin un supermercat per donar menjar a una ONG.

 

 

3 thoughts on “Cal passar per caixa?

 1. no t’acabo de seguir … cal un Sánchez Gordillo per alimentar una ONG? o cal per activar alarmes de la societat?
  ttm !

 2. Aquest senyor hagués fet el mateix amb un govern d’esquerres al poder?

  No estic d’acord amb la seva actuació. No ens cal un Gordillo per saber que hi ha moltes coses que no s’han fet bé i moltes altres que tampoc ara s’estan fent bé.

  Potser el que no ens cal són molts dels polítics que no han sabut preparar el país per afrontar la crisi, ni els que la negaven, ni els que menteixen, ni els que no saben cap on anar.

  La neteja i la reconversió dels polítics s’ha de fer des de dins dels propis partits…, però això és ciència ficció.

  • Tomàs, jo crec que el senyor Gordillo hagués fet el mateix amb el govern que fos.

   La crisis té molts pares i mares, però crec que hi ha una petita veritat, per molt que diguem, ningú la va veure venir, ni coneixíem la seva magnitud. Crec que ens canviarà molt. També crec que si abans vam viure per damunt de les nostres possibilitats, ara ho fem per sota de la nostra intel·ligència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s