Uncategorized

PxC

No. No us parlaré de la formació xenófoba que vomita mentides i sembra odis. Espero que el primer cop que em refereixi a aquesta organització sigui per comentar que desapareix de l’actualitat catalana.

Tot neix dels canvis a la direcció del grup parlamentari del Socialistes Catalans.

Deixeu-me que en faci uns apunts ràpids:

 • Crec que les noves èpoques han de portar cares noves.
 • Crec que les noves direccions han de crear nous equips.
 • Crec que dintre dels partits hi hagi corrents serveix per potenciar el debat.

Tot això ho podeu llegir una mica més extens a l’entrada que feia el 16 de desembre.

És sorprenent que canvis que la gent havia demanat al @pere_navarro, la necessitat de noves cares, sigui ara tan complicada i tan criticada. És possible que trobar-nos a tants pocs dies d’un 11 de setembre tan polititzat no hagi ajudat. S’ha parlat de purga del sector catalanista. S’ha parlat de “psoeització”… de fet, com tot durant els últims mesos a Catalunya, l’hem etiquetat amb una bandereta.

Estic fart d’aquesta simplista diferenciació. No és tan senzill. Cap de les dues ànimes és homogènia. De fet, podem parlar més de companys de camí, que de grup organitzat.

Comparteixo que el primer secretari faci un relleu generacional. Que posi gent de la seva confiança i que busqui més consonància entre l’executiva nacional i el grup parlamentari. És normal i saludable.

Però hi ha detalls que no han sentat gens bé.

Parlava al principi de PxC. Volia expressar el canvi de la P de PSC per una C, de tal manera que quedés CSC. Club dels Socialistes de Catalunya.

Oi que sembla una tonteria? bé, culpa d’una conversa via WhatsApp amb la gent de la #selecta.

El pas de Partit a Club és important. En el Partit busquem interactuar amb la societat que volem liderar. Estem oberts i som permeables. Amb una estructura i unes normes per organitzar-nos. Però permeables i atents al debat del carrer. Si parlem d’un Club, la preocupació versa només sobre els membres. Tot el que produeix l’ organització, serà d’ordre intern. Ens mourem només per lidera el club.

I a totes dues faccions hi ha partidaris del club. O potser podem parlar de gent amb poca vista. Només atendrem als fidels, als creients. No hi ha lloc al nostre regne pels que no són bons socialistes.

El PSC no és ICV, no és EUiA, no és… No és un partit de veritats absolutes i creients. Aquí resta el seu encís. Era el partit de l’esquerra catalana que més s’assemblava a la ciutadania. Era el que menys s’assemblava a un Club.

Per esquivar segons quins temes, per no liderar-los, per evitar tensions amb els socialistes d’Espanya (membres del club), a Catalunya no podem parlar de les desigualtats socials que està generant la crisis i que els governs de dretes de CiU i PP estan permetent.

Si nosaltres haguéssim liderat el debat nacional, i no dimitit com va ser el cas, avui el problema fiscal seria una altra cosa. No seria identitat+finançament. Ara, el soroll que fa que no podem parlar de la conservació de l’estat del benestar no existiria.
Ara podríem estar impulsant la nostra agenda i no reaccionant a la dels altres.

3 thoughts on “PxC

 1. Aquests darrers dies he tingut l’oportunitat de llegir entrevistes als nous càrrecs del govern d’en Navarro, en Sabaté i en Collboni. Així, com del propi Navarro.

  He llegit les declaracions amb interès, perquè són dels nous càrrecs d’un partit central de Catalunya i perquè són les primeres, que per aquells que no som del PSC, que podem llegir d’aquests nous càrrecs.

  A banda d’alguna contradicció important entre Collboni i Sabaté, diria que en general s’han mullat el just.

  Ara pregunto:

  Què farà el PSC quan el PP i el PSOE (ja hem pogut llegir alguna declaració molt didàctica d’algun mandatari del PSOE) diguin que ens fotem el pacte fiscal en allà?

  Que farà el PSC quan el PSOE els digui que de l’Espanya Federal ni parlar-ne? De fet, aquesta és una empresa no només titànica, sinó impossible.

  Espanya no canviarà, perquè no vol i perquè no els interessa. I tampoc se’ls pot obligar.

  Què farà el PSC si el dia 11 hi ha una manifestació multitudinària? He llegit als nous càrrecs del PSC que el partit no pot ser sord al que es diu al carrer. Fa gràcia! Així doncs, que farà?

  • La manifestació va ser com s’esperava. Molta gent la recordarà tota la seva vida.

   Sobre el que dius, crec que veurem moviments que no esperàvem veure. No crec que tothom cregui el que dirà durà els següents mesos. Espero que el debat no s’acabi en el pacte fiscal.

 2. Hi veig una llum al final del túnel en la teva resposta?

  Això vols dir que esperes un debat obert en el si del PSC i que quan es parli de Catalunya i d’España es parli sense embuts?

  Sabeu que PSOE i PP no estan per la labor d’un Estat Federal, ho sabeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s