Politica Catalana / Uncategorized

L’ Herència Universal

Per Alberto Lacasta (@lacastahuelin)

Té un nom molt bonic, fins i tot bucòlic, però té un profund sentit de justícia social, i en aquest cas intergeneracional.

És una de les propostes estrella, per a mi, del PSC. Implica la creació d’un fons que financi els projectes de cada jove català a partir dels seus divuit anys, aquest fons es constituirà destinant una part substancial del nou impost de successions.

Cada jove que completi l’ESO guanyarà 1.500 crèdits i 1500 crèdits més quan finalitzi el Batxillerat o la Formació Professional inicial.Aquests crèdits es podran consumir a partir dels 18 anys, però no com diners líquids, sinó en projectes de formació, emprenedoria o emancipació, en definitiva per poder començar el seu propi projecte vital.

Per què vui destacar aquesta proposta?, Perquè és el resum perfecte del que pretén fer el PSC si guanya les eleccions, i pel que jo donaré suport amb el meu vot el proper dia 25 de Novembre: Repartiment de la riquesa i Justícia Social

En un país on el conseller de treball vol enviar els Joves a Londres a servir cafès, en un país on tenim més del 50% dels joves en atur, el PSC dóna esperança i sortida.

Jo votaré el PSC però, per molts més motius, per exemple perquè modificarà la normativa catalana d’accés al sistema sanitari perquè cobreixi de manera universal a tots els catalans i les catalanes sense distinció., Reconstruint el que CiU poc a poc es va carregant , l’herència que Ernest Lluch ens va deixar a tots els catalans.

Jo votaré el PSC perquè no es criminalitzi als pobres i si la pobresa. Mantindrà les ajudes socials dels que menys tenen i un sistema de rendes bàsiques de ciutadania i d’inserció perquè no ens trobem, com en l’actualitat, amb nens que no poden fer més que un àpat al dia. (I a sobre pagant 3 euros per endur-se’l de casa amb carmanyola)

Jo votaré el PSC perquè en campanya el candidat Pere Navarro s’ha compromès a reprendre la llei contra tota discriminació, assegurant que les persones són tractades com a persones independentment del sexe, la seva procedència, la seva orientació sexual o identitat de gènere. (Aquesta llei ja va ser tramitada pel govern tripartit, però el govern CiUPP la va amagar en un calaix)

En definitiva Jo votaré el PSC perquè és l’alternativa sensata a les retallades en salut i en drets socials que vol continuar executant el govern del President Mas.

3 thoughts on “L’ Herència Universal

  1. Sembla interessant aquesta proposta de la que s’haurà de seguir el seu desenvolupament.

    Pel que fa al PSC, està vist que no hi ha com posar un Partit en allò que en castellà es diu “en un brete”, per a que espavili.

  2. Retroenllaç: Un món millor és possible. | Prenem la paraula

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s