Pol. Barcelona

10 anys després, tornem a la casella de sortida

La situació que ens toca viure no és nova, ara fa deu anys ja ens trobàvem amb una fotografia ben semblant. Un govern convergent a la Generalitat que no creia en Barcelona, que hi construïa murs perquè no entenia a la gent que hi vivia. Una situació que es venia donant des de que vam recuperar la democràcia.

SegellBCNposatguapaPerò hi havia una diferència, els diferents governs de progrés, dels alcaldes socialistes (Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu), van voler canalitzar la força de Barcelona. Van tensar plaça Sant Jaume per créixer, per crear un model de ciutat on els veïns i veïnes es podien reconèixer. Una ciutat oberta i cosmopolita que no oblidava les seves arrels i que neixia de la diversitat dels seus  73 barris. Una #BCN que es reivindicava com a capital de una Catalunya amb una clara vocació europeista i que es postulava per liderar una Mediterrània emergent i inclusiva. I alhora es posava al davant de l’àrea metropolitana, la Gran Barcelona, per ser el motor, el generador de riquesa del nostre país.

Aquella ciutat progressista, aquella ciutat que es rebel·lava contra els topalls, va ser admirada, copiada, estudiada arreu del món.

Catedral BarcelonaPerò ara a la plaça Sant Jaume no hi ha tensió, ni de rebeldia ni creativa (aquella que es va donar quan a ambdós costats de la plaça hi havia governs de progrés que entenien que no hi havia aliats millors).  Avui a #BCN hem tornat a la casella de sortida. A tindre un topall. Però ara no hi ha cap alcalde que tensi la ciutat. Després de 32 anys fent oposició hem descobert que @CiU no tenia cap idea per la nostra ciutat. Un cop acabats els projectes encetats per l’equip de l’alcalde Hereu, en Trias no ha sapigut que fer. Un garbuix d’idees han anat apareixent a la premsa  (Marina de luxe, Passeig de Gràcia premium, Glòries, Sants) que només han aixecat crítiques, trencat acords amb els veïns i han beneficiat a pocs. Després de dos anys de mandat només sabem que Trias vol possar una senyera ben grossa al Mercat del Born i que ha convertit la ciutat en el #BancdeMas. Bé, i per l’escàndol dels 25 milions d’euros.

Però hem de trencar el mur.

caida-del-muro-de-berlin

Hem de tornar a despertar Barcelona. Em deia i escrivia en @carlesmaggi que Barcelona era de colors i que ara corríem el risc d’apagar-se. Ens toca als progressistes, aquells que estimem Barcelona i a la seva gent lluitar contra un atur juvenil de vora el 50%. És la nostra responsabilitat frenar la desigualtat creixent entre els diferents barris (ha crescut en 2 anys un 65%). Som nosaltres, a aquells que en dol a l’ànima que la taxa de risc de pobresa sigui del 20% i que la meitat dels nostres veïns tenen dificultat per arribar a final de mes, qui hem de donar un pas endavant. Som aquells que no entenem que en el ben mig de la crisis no entenem que es redueixin un 35% la inversió en polítiques d’inclusió els que no es podem quedar aturats.

Necessitem una Barcelona que lideri la Gran Barcelona, que lideri Catalunya i sigui el referent de la Mediterrània.

Necessitem una Barcelona que  no s’oblidi de cap dels seus 73 barris ja que de la nostra diversitat neix la nostra força.

Necessitem una Barcelona que torni a ser un referent cultural i de valors pel seu entorn.

Necessitem una Barcelona que generi riquesa i lluiti contra les desigualtats, una ciutat que pensi en tots i totes.

Necessitem una Barcelona que torni a pensar que la millor manera d’avançar és amb lideratges compartits, teixint complicitats i escoltant a tothom.

Necessitem una Barcelona Progressista, necessitem un canvi de govern

3 thoughts on “10 anys després, tornem a la casella de sortida

  1. Retroenllaç: 10 anys després, tornem a la casella de ...

  2. Molt d’acord. Barcelona a perdut trempera, per dir-ho de manera gràfica i entenedora.

    Barcelona ja no sembla un referent més que en temes de disseny i de creuers. Barcelona té potencial, des de l’aeroport (assignatura pendent de tots els governs), El Born (un bunyol de tots els governs), els Encants (no entenc que aquest edifici valgui 50 milions d’Euros)…

    Crec que el govern de Barcelona és millorable.

  3. Retroenllaç: El Mirlo Blanco | Una hora de son menys al dia...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s