Pol. Barcelona

Catalunya Desigual

Acabem de conèixer que en @xaviertrias preten posar a la venta el nom de les parades de metro (notícia). No és una idea nova, fa no gaire ens assabentavem que Madrid ho feia amb la parada de SOL (notícia).

La mesura, ens diuen, és per a que TMB no depengui en excés de subvencions i que no ho paguin més els usuaris. M’haguera agradat aquesta filosofia quan van decidir privatitzar el accès al transport públic (notícia) que suposarà una pujada de preu a l’usuari, l’atac al Bicing, la pujada del 12% de la T-10 o la supressió del pagament de l’àrea verda.  O sigui, apostar realment transport públic.

No estic gens en contra de que l’equip de Govern explori noves vies de finançament i vull creure que quan es decideixi quina canditura a patrocinador s’accepta es tindran en comptes mes qüestions que les econòmiques (no em vull imaginar un La Fontana BET&WIN). Però fins ara les decisions econòmiques del govern conservador han estat de molt curta mirada (vendre el 15% de Serveis Funeraris de Barcelona), de dubtós interés públic (privatització dels millors aparcaments de B:SM) o surrealistes  (Colón vestit per Nike).

Crec que a la idea de @xaviertrias de patrocini de les parades de metro li podem donar la volta per a que Barcelona sigui més que una marca i no continuem maltractant-la (BarcelonaWorld). Passaria per lligar a les parades de metro valors universals o noms d’ONG, fer que les parets de les estacions informatives sobre allò al que lliguen el seu nom.

Catalunya integradora. I parlar del fenomen de les migracions,  de per què la gent abandona la seva llar, la seva família i amics per buscar feina lluny, amb que han de lluitar…

Sagrera Metges sense fronteres. On llegiríem a les seves parets sobre els projectes on treballa l’ONG i amb quines realitats es troben.

I tot això sota el mecenatge d’empreses privades. “Catalunya integradora és possible gràcies a ….”. Segur que a la curta no es recaptaria tants diners, però segur que a la llarga com a ciutat, com a societat, sortim guanyant.

Exportar una imatge més humana, una ciutat de persones i no de marques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s