Politica Catalana

23 greuges

Quan creiem que el 2014 només giraria al voltant del 9N, ens hem trobat amb el 25M i el naixement de Podemos, l’abdicació d’un rei i la coronació d’un altre  i amb el #PujolGate. Deu n’hi do pels primers 7 mesos del 2014…

Deixeu-me que recuperi la trobada de Rajoy i Mas de fa, qui ho diria, menys de dues setmanes.

Tot va començar amb el President Mas dient que havia demanat hora per veure al President Rajoy i alhora el President Rajoy dient que “Si me llama mañana, viene mañana”.  De guió de comèdia d’institut.

La primera trobada entre els dos presidents va ser al febrer de 2012, malgrat no aconseguir avenços en el pacte fiscal, des de el govern català s’avalava la política econòmica del govern espanyol i  la darrera  havia estat l’estiu passat, amb secretisme i sense resultats aparents. Entremig, una altra secreta a finals d’abril de 2012 i la famosa del 20 de setembre del mateix any.

Font: elpais.es

Cal no oblidar que la trobada se celebrava pocs dies després que esclatés el #Pujolgate. M’imagino que el fantasma de l’informe de l’UDEF atormentava al president de la Generalitat. Me’l trobaré com a part de l’atrezzo? devia pensar. Però ni la bomba informativa i moral de l’herència no declarada justifica les grans diferències entre la trobada d’aquest estiu i la de setembre de 2012.

Per començar, la maquinària comunicativa de @CiU no va donar adjectivar la trobada dels presidents com a transcendent, a diferència del 2012. I a les portes d’un altre #11S històric i amb el #9n a tocar…

Malgrat que la llargada de la reunió va ser l’habitual (unes dues hores i mitja), els titulars de 2012 i 2014 diferien molt

Esto no ha ido bien” i “La semana que viene tomaremos decisiones”  predicaven les cròniques de la trobada de 2012

Però a la sortida de la reunió de fa dues setmanes, després de dos anys de tensió i manca de punts de trobada

“Hoy no era el fin de nada”, dijo Artur Mas; es más, “hay un clima de diálogo abierto”

I ens assabentàvem que a diferència del 2012, on tota la trobada va girar al voltant del pacte fiscal, Artur Mas i el seu equip havien posat damunt la taula 23 greuges que patia Catalunya. Hom podria pensar que el President Mas estava presentant un #fullderuta per acomodar de nou Catalunya a Espanya..

#TotsAmbElPresident

#TotsAmbElPresident

 

També a les xarxes s’ha marcat diferència. El #MasAlRajoyNicas i la seva mobilització està a anys llum del #TotsAmbElPresident del 2012.

No se si les diferències entre el 2012 i el 2014 tenen a veure amb que una es va fer just després del 11S i l’altra just abans, al Sorpasso d’ERC a les enquestes i a les europees del 25M o al #PujolGate, però quelcom sembla que ha canviat.

 

 

 

 

1 thoughts on “23 greuges

  1. De les novetats de 2014 hi ha una què té al meu parer força més recorregut que Podemos: Guanyem. Han començat pel què o el com enlloc del quí, i van més enllà de la negació de la resta. No se si es consolidarà, però si ho fa, la sacsejada a l’actual sistema de partits por ser de nivell.

Deixa un comentari