Pol. Barcelona

Dir mentides és molt lleig

“Dir mentides és molt lleig”. Quantes vegades li hauré sentit dir aquesta frase a la mare o al pare. I no us enganyaré, ara amb el Guerau, que aviat farà 5 anys, també la faig servir.

pinotxoDoncs resulta que a l’equip de govern de la ciutat de Barcelona, amb l’alcalde Trias al capdavant, li hauríem de repetir. Aquesta setmana ens hem assabentat que els famosos 25 milions d’euros que l’ajuntament va deixar a la Generalitat de Catalunya per millorar la situació de Spanair, no tornaran a Barcelona. La Generalitat s’havia compromès en retornar el préstec en diners o obres i tenia fins al 2016 per fer-ho. Però vet aquí que… a finals de l’any passat es va eixugar el deute! La ofegada Generalitat (@CiU) complia ràpidament, amb una inversió de 29 milions a la nostra ciutat i l’ ajuntament (@CiU) es donava per satisfet. Ai las quan ens adonem que aquestes inversions es referien a obres ja fetes o pressupostades amb anterioritat. I és que tothom sap que les mentides tenen les cames molt curtes! Podeu llegir la notícia aquí. La regidora Recasens va demanar seny, responsabilitat i coherència. Li va faltar demanar sentit patriòtic i dir que la culpa és de Madrit per utilitzar tot el regatzell d’excuses convergents. Quan fan una malifeta a tot aquell que els hi recrimina que ataquen a Catalunya. Atacar a Catalunya és la versió convergent de l’ és ETA del PP. Després dels pactes entre CiU i PP, escoltarem una defensa de l’estil “ets ETA i ataques a Catalunya“?

Però no ens ha sorprès, oi? Recordem que abans de les municipals de 2011, l’afable Trias va dir que Barcelona era la capital mundial de la prostitució i de la mafia (hemeroteca) o que la caixa de l’ajuntament estava buida (hemeroteca) i avui continuem amb els mateixos indicadors de violència (però ara ja no som Sin City)  i el pobre Ajuntament de Barcelona exerceix de Banc de la Generalitat (més de 200 milions segons la Recasens) Podeu llegir la notícia aquí.

trias-mas

O sigui, que la plaça Sant Jaume només tingui hostes de convergents i d’Unió (amb visites de gent d’ERC a un costat de la plaça i del PP a l’altra) ens ha costat molts diners als barcelonins (i graciencs). Malgrat tenir l’oportunitat de gestionar la marca més potent que tenim (Barcelona), liderar la sortida a la crisis i ser el motor econòmic de Catalunya, Trias ha decidit que Barcelona només serveix per ser el Banc de Mas i plantar-hi una senyera ben gran.

Per cert, sabeu que podríem haver fet a Barcelona amb 25 milions d’euros?

 • Acabar les obres de l’Hospital del Mar
 • Incorporar més de 2000 persones com a receptors del Servei d’atenció a la dependència.
 • Més de 80000 ajuts a famílies per habitatge.
 • Atendre a 2500 joves sense feina amb polítiques ocupacionals (i més quan Trias s’ha carregat els plans d’ocupació de Barcelona activa).
 • Construir 17 noves llars d’infants.

Això sí, li reconeixo a Trias molt de valor! en els temps que correr, voler exercir de polític i banquer a l’hora té mèrit!

 

8 thoughts on “Dir mentides és molt lleig

 1. Molt ben dit!. El govern Hereu va deixar una ciutat cosida, planificada i amb diners a la butxaca. Ara el govern Trias l’ha descosit fent créixer les desigualtats socials, aturada respecte les inversions (nomes van a la zona on el seu soci el PP té els seus votants) i que va perdent capacitat econòmica ja que cada trimestre regala a Mas 60M€ arribant amb regals extres a gairebé 300M€. A Trias i el seu govern no li tremola anul·lar de facto Barcelona activa i les polítiques d’ocupació, fent frau de les seves promeses i pactes, tot dien que no hi ja diners, però regalant diners sense fi al Master Mas.

 2. He llegit la notícia i segurament aquesta ha estat una cagada per part de CiU. Ara bé, no es pot negar que ets un polític per la manera de plantejar el tema i de dir-nos tot allò que es podria haver fet si CiU no hagués dilapidat aquest capital.

  Crec que CiU ens ha enganyat.

  Pel que fa a Spanair, en a mi em va saber molt greu que no sortís bé l’invent. Crec que seria molt interessant poder tenir una companyia forta a El Prat que ens hagués ajudat a enfortir l’aeroport. Si Catalunya tingués diners, que no és el cas, una bona operació seria comprar Vueling…, total Qatar està a punt de comprar una bona part d’IAG.

 3. Benvolgut Tomàs,
  deixa’m que senyali que només em refereixo als 25 milions i no a tot el deute de la Generalitat amb la ciutat perquè en bona part es degut a cobrir consorcis de sanitat, educació, beques menjador… O sigui, entenc que cobreixi on la Generalitat no arriba.
  A partir d’aquí… no comparteixo que l’ Ajuntament no denuncii que la Generalitat imcompleix les seves responsabilitats amb els barcelonins. A més molt del deute l’actual equip de govern ja la classificat de difícil de recuperar… I per aquí no.

  Mentides i trampes a banda, que em sembla terrible i quelcom que en altres cultures polítiques serien motiu de dimissions.

  Spanair va ser una llàstima.

 4. Retroenllaç: Barcelona como el banco malo de la Generalitat | Observatori de ciberpolítica

 5. Retroenllaç: 10 anys després, tornem a la casella de sortida | Una hora de son menys al dia...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s