Pol. Barcelona

30 m2

Fa uns dies el Govern de Colau presentava el programa APROP, pisos prefabricats de 30m2  destinats a lloguer social. Més enllà del debat sobre la mesura, aquests allotjaments de 30m2 són el símptoma de la pèrdua d’iniciativa política de Colau. APROP no figurava en el Pla d’Habitatge 2016-2025 pactat amb CiU i C’s tot just fa un any. És un pedaç per un dels camps d’actuació social on més s’esperava de l’antiga activista de la PAH i a on la comparació amb el mandat de Jordi Hereu no la deixa en gaire bon lloc.  

 

colaualcaldesindisColau enceta el darrer any de mandat més aïllada que mai, amb més anades i tornades en projectes de ciutat que idees completades i amb la sensació que ella i el seu equip estan més preocupades en incidir en l’escenari de la política catalana que en voler fer política a la capital del país.

 

Un darrer any que serà llarg pels comuns: la problemàtica dels narcopisos del Raval, el sempre sensible tema mobilitat a la ciutat (carrils bici i superilles) on s’ha treballat sense buscar el consens dels veïns i veïnes, la prova d’ stress que suposa per la ciutat el MWCo el   el debat sobre la gestió del turisme que tornarà amb l’arribada del bon temps.

 

Els 4 anys del govern nacionalista de Trias van suposar la supeditació de Barcelona als interessos del govern de la Generalitat i una gran mancança d’idees… Colau suposava una visió més municipalista i una aposta per una tarannà propi de la ciutat. Però les idees preconcebudes i la manca de voluntat d’entendre la ciutat en tota la seva complexitat ha impedit a l’esquerra alternativa donar-li el perfil propi.

Alfred-Gerardo-Pisarello-Xavier-Companys_EDIIMA20161028_0743_19

Barcelona no pot obviar el debats nacionals però no es pot veure apresada en la teranyina del procés. Cal un projecte autònom, una nova aliança social, que eviti que l’escenari nacional es reproduexi a la ciutat, amb tots els seus tics i incapacitats de treball.

Barcelona ha d’exercir el lideratge metropolità en polítiques de transport, polítiques socials i noves oportunitats de generar llocs de  treball i alhora ocupar el lloc que li pertoca entre les principals ciutats d’Europa i el món.

Fa massa temps que Barcelona espera.

Deixa un comentari